27 feb. 2012

Potpurri med ljuvlig doft

Stearinljus i någon typ av form har nog dem flesta hemma. Antingen långa ljus i höga ljushållare, stora blockljus eller värmeljus. Doftljus är en väldigt populär sort och det finns en uppsjö av olika märken, former och dofter att välja mellan.

Pot Pourri Winter Berries och ljuslyktor i orange


Man tänder oftast ljus i hemmet för att skapa en mysig eller romantisk stämning i hemmet eller för att koppla av.
Använder man inte doftljus för att få en ljuvlig doft i hemmet så kan man göra det genom att sprida ut lite Potpurri på ett fat eller i en skål.
Potpurri sprider en ljuvlig doft i rummet och är vacker att titta på.

Potpurri

Förpackningen innehåller 1,2 liter och räcker ett väldigt bra tag

Dessa Potpurri från Colonial heter Winter Berries och har en precis lagom doft av söta bär. Just nu har vi dessutom erbjudandeKökshem på denna. Doften håller i sig länge och försvinner inte bara för att den har varit framme i en vecka.

24 feb. 2012

Helgens kampanjer på Kökshem

Sista helgen för vintersäsongen är här. Snart är det mars månad och då är det officiellt vår.
Detta måste vi ju fira! Ellerhur?
Förutom att vi har börjat fylla vår butik med härliga vårnyheter så firar vi detta även med att ha kampanjer i butiken denna helgen.

Se kampanjerna här
Under vintertiden brukar de flesta få torr hud pga av det kalla vädret och den torra inomhusluften. Därför tycker vi att det är ett utmärkt tillfälle att ha en kampanj i helgen på just något för huden.
Just nu kan man handla 3 st valfria äkta Franska naturtvålar för 110 kr (ord pris 45kr/st)

Äkta Fransk naturtvål
Våra naturtvålar är 100% vegetabiliska och tillverkade av naturliga råvaror. Tvålen vårdar och återfuktar huden och löddrar rikligt. Dessutom doftar dem fantastiskt och har lång hållbarhet.
En lyx för din och till ditt badrum som kommer dofta fräscht. Tvålen är förpackad i cellofan och är även en  kanonbra present att ge bort.

Bordslöpare i 100 % bomull
Denna helgen ger vi även 20 % rabatt på alla våra bordslöpare, som vinns i olika färger och storlekar. Ett enkelt sätt att förnya i hemmet är just att byta ut några textildetaljer, så som bordslöparna t ex.
Löparna är i fint ribbad bomull och kommer från Grispholm. 

23 feb. 2012

Våra designade disktrasor

I vår butik Disktrasor.se har vi flera olika designade disktrasor med tryck. Motiven föreställer allt från djur och blommor till cupcakes
Butiken har nu varit "up and running" i lite över 1 månad och vi är glada för den fina responsen vi har fått!

Disktrasor med tryck

Vår slogan lyder: Liva upp ditt kök med en snygg disktrasa!
En snygg disktrasa har blivit lite av en trend på senare tid och allt fler uppskattar att ha en designad disktrasa hängandes i köket.
Flera kunder har hört av sig till oss och berättat hur nöjda dem är med sin nya disktrasa. Otroligt kul att höra!
Några av våra populäraste disktrasor med tryck är dem här:

Disktrasa Blåsippa

Disktrasa Hund i gräs
Disktrasa Coffeshop Blå

Att torka, diska och städa blir så mycket roligare när man använder en snygg disktrasa med ett roligt motiv. Men förutom att disktrasorna har roliga tryck så underlättar dem verkligen jobbet.
Alla våra disktrasor är miljövänliga och av högsta kvalitet.
Dem har en otrolig absorptionsförmåga, otroliga 15 gånger sin egen vikt, och är tillverkade i naturlig bomullsfiber och cellulosa.
Det är rena fröjden att använda en disktrasa av detta material och hållbarheten är längre.

Vi skickar alla disktrasor Fraktfritt och eftersom vi har hela sortimentet i lager levererar vi dem inom 2-3 dagar!

21 feb. 2012

Peppande citat

Peppande citat är alltid trevligt att läsa när som helst på dygnet. Ibland finns det dagar då man behöver få lite uppmuntrande ord och peppande citat för att på så sett bli lite mer motiverad. All pepp som går att få är uppmuntrande och gör väldigt mycket för ens självförtroende.
Det finns mängder av olika sätt att bli peppad på. Man kan läsa en intressant artikel, titta på en komediserie eller rolig film, surfa runt på internet, titta på you tube-klipp, lyssna på skön musik, ta en promenad i friska luften osv. Men peppande citat är både roliga, trevliga och samtidigt lärorika då man tar till sig det lättare i och med att man läser det.

Men även tankens kraft hjälper. Att visualisera vad man vill, hur man vill må och föreställa sig den där glada känslan man känner när man uppnått något man.

Ett bra tips är att skriva ut denna härliga och motiverande texten med uppmuntrande ord och meningar. Häng upp den på badrumsspegeln, kylskåpsdörren eller ta med dig den i väskan så att du när som helst kan läsa dessa peppande citat.




Visst är den underbar?! Alla behöver vi påminnas om även så enkla saker som att "Tro på dig själv" vissa dagar.

Ha en underbar dag och lycka till med dina peppande citat!

20 feb. 2012

Vårfräscht med Garden

Oh, vad man längtar till våren och härliga soliga dagar när man tittar på inredningsdetaljerna från den underbara serien "Garden" från Kardelen.
Detta fina Garden-mönstret känns både fräscht, glatt och helt rätt som vårens inredningstrender.

Garden-mönster i vårens nyheter

Kökshandduk i halvlinne
Liva och förnya köket med kökshandduken "Garden" i halvlinne. Dem gröna färgerna mot den vita grunden, vattenkannorna, bladen och växterna skryter om den kommande blomstertiden och påminner om att trädgård snart kommer få nytt liv och grönska.
Kökshandduken är av högsta kvalitet och är fin att hänga fram i köket, på en krok eller över handtaget på ugnsluckan.

Glasunderlägg i kork
Slipp vattenringar på bordet och skydda träet mot värme när du njuter av en kopp varm te eller kaffe med underlägg. Både praktiskt och dekorativt!
Vi använder glasunderlägg flitigt i hemmet och detta i minst för att det är snyggt. Men det är även bekvämt och man behöver inte oroa sig för att förstöra ytan på bordet.

Bricka Garden

Servera friska drinkar, lemonad eller iste på denna brickan. Perfekt till en skön fikastund ute på på balkongen eller ute i trädgården.
Brickan har handtag i sidorna vilket gör den bekvämt att använda.

Visst är det väl skönt att få drömma sig bort en stund mot vårens vackra långa dagar och under tiden passa på att förnya hemmet med några av vårens härliga trender... Ljust, fräscht och mönstrat!


17 feb. 2012

Accessoera mera med vackra smycken

Accessoarer kan verkligen förbättra en look och uppdatera och lyfta en outfit. 
Nu har vi en ny kategori på Kökshem.se och det smycken
Vi har valt ut ett antal armband och halsband till vårt sortiment från Haze Design. Så nu kan du hitta dessa vackra smycken i vår butik.

Armband "Följ ditt hjärta"

Lila armband i läder
Armband "be yourself"

Vi har valt armband i läder, med pärlor och med berlocker. Några av smyckena har fina budskap på berlocken och känns personliga. För att se alla våra nya armband besök butiken.

Kulkedja med stort hjärta med texten "Följ ditt hjärta"

Långt halsband "Dream"
Långa vackra halsband med silverplättad kedja och hjärtan. Romantiska och enkla att kombinera tillsammans med andra smycken.
Halsbanden finns i tre olika längder.

På Kökshem.se erbjuder vi dessutom Fraktfri leverans på alla varor.

16 feb. 2012

Fri frakt på Kökshem.se

Nu är det snart tre månader sedan vi öppnade vår heminredningsbutik Kökshem.se. För oss har tiden flugit förbi väldigt fort och det har varit en väldigt spännande start med mycket arbete.
Att driva en heminredningsbutik är ett jätteroligt jobb som vi gör med glädje!

Rosa vas, 18 cm hög, från Kardelen
Efter en bra start med många nöjda kunder vill vi nu bli ännu bättre på service. Vi vill erbjuda våra kunder det bästa och vi vill att det ska vara enkelt att handla på Kökshem.se.
Så från och med nu levererar vi alla order i hela Sverige FRAKTFRITT!

Alla order, stora som små, skickar vi utan att ta avgift för frakten.
Och givetvis är det samma sak i vår andra webbshop, Disktrasor.se. Alltid fri frakt inom Sverige!

13 feb. 2012

Marin inredning...blått är flott

Marin inspiration till din heminredning och inredning med en New England stil

Marin inredning har blivit väldigt populärt och trendigt att inreda hemmet i eller stugan vid havet eller nära vattnet. Men även om man inte bor vid havet så kan man ändå inreda sitt hem med något i marin eller New England stil med klassiska detaljer tagna från båtarna. Marin stil och inredning är väldigt attraktivt just nu och sortimentet i handeln växer fort men mest är det genom marin inredning online som man kan få tag på de finaste inredningsdetaljerna för hemmet.
Vid en första anblick så får den vackra blåa färgen en att tänka på sjön eller havets vågor. Tankarna snurrar omkring och man ser segelbåtar vid småbåtshamnen. En härlig picknick nära havet lockar på de varma sommardagarna.

Ljuslyktor Glimma i marinblå färg
Några kännetecken när det gäller färger som är typiska för marin inredning är bland annat rena vita färger i kontrast med framför allt marinblå färg, men bra exempel är även mörk trä och inslag från naturens färger och nyanser.
Den där sköna marin båtkänslan, som påminner om att vara ute till sjöss, kan man få till om man väljer att satsa på vitmålade väggar, mörkare trägolv och blanda vita möbler med brunt trä. Då har man en typisk stil på en inredning som är i marin och New England.
Som exempel så kan det vara vita tygsoffor med ett soffbord i mörkbrunt trä.
Man kan hänga upp en livboj på väggen och ställa en mindre segelbåt som en prydnad i fönsterkarmen. Allt för att göra det lite mer som en marin och New England inredning på din heminredning.


Bordslöpare Fredrikshamn33 x 120 cm

Kökshandduk Fredrikshamn i 100 % bomull


Bordstablett Gripsholm med stjärnor
Man ska inte blanda till det för mycket med för många färger och olika mönster. Det bästa är att hålla sig till ett fåtal färger för att hålla stilen ren och snygg.
Det som är klassiskt för en marin stil till en marin inredning är textiler i blått, vitt och rött i randigt eller med stjärnor.

Panelgarin marin i bomull. Just nu på erbjudande på Kökshem.se!
Hoppas det blev lite nyttig inspiration med lite tips på inredningsdetaljer för en marin inredning.


8 feb. 2012

Rött hjärta ♥

Det börjar märkas att Alla hjärtans dag snart är här.
Var man än tittar kan man se röda hjärtan: på vykort, på tavlor, ballonger formade som hjärta, nallar med ett hjärta och trähjärtan på pinne i en blomma. Romantiken flödar!

Behöver ni lite inspiration på fina saker att ge i present till din kära kan vi tips er om en lite annorlunda present som är väldigt populär i butiken just nu.
Vår söta disktrasa med rött hjärta är en rolig och fin present att ge bort. Både romantiskt, användbart, miljövänligt!

Miljövänlig disktrasa med hål för upphängning, 34 kr/st och fri frakt! 
Våra disktrasor kan absorbera upp till otroliga 15 gånger sin egen vikt. Då våra disktrasor är tillverkade av naturlig cellulosa och bomullsfiber är dem en komposterbar naturprodukt. Disktrasan är praktisk att använda och har lång hållbarhet. 
Så va inte rädd för en lite annorlunda gåva till din käraste och passa på med denna fina och roliga disktrasa som gör jobbet i köket extra roligt.

6 feb. 2012

Kökshanddukar med skön humor

Då var helgen över och en ny vecka är här. Det är måndag och termometern visar -8°C och stora snöflingor faller vackert på marken. Inga vårtecken här inte.

Vissa måndagar kan kännas tunga och vissa ser man fram emot. Det kan kanske bero på hur helgen sett ut eller vilken vecka man har framför sig. 
Men en sak är säker: inställningen är viktigast!

Vi älskar humor! Inte en enda dag går utan att vi skrattar och skojar. Livet är helt enkelt för kort för inte ha kul, varje dag! Lite skön humor och vackra saker runt omkring sig är något som helt klart kan få ett leende att smyga sig fram oavsett väder, veckodag eller brist på motivation.
Just därför älskar vi dessa alldeles underbara kökshanddukar från Mrs Murphy som verkligen livar upp stämningen vilken dag som helst.

Kökshandduk Dishes

Kökshandduk Oops!
Med charmiga fraser och läckra kvinnor i sann Mrs Murpy-stil: med glimten i ögat, skön humör och härligt retroinspirerat.

"Mrs Murphy har jobbat som illustratör och designer sedan 2001 och har tidigare blivit rikligt belönad med priser och utmärkelser för sitt arbete i både Sverige och utomlands.
Mrs Murphys livsuppgift är att försköna tillvaron, och ge oss ett litet leende på läpparna under tiden. Hon formger inte bara  enskilda produkter utan hela
världar, eller rättare sagt hela universum. Because why stop at the sky when you can be a star…!"
(från Mrsmurphylife)
Liva upp ditt kök med snygga designade kökshanddukar

Häng fram kökshandduken på en krok, på ugnshandtaget eller häng upp den på väggen som tavla/affisch och ditt kök får en ny skön attityd.
Kökshanddukarna är av högsta kvalitet, svensktillverkade och materialet är halvlinne. 

2 feb. 2012

Vårens nyheter & härliga färger

Ute blir det bara kallare och kallare men det faktum att våren närmar sig är ju en skön tröst.
Speciellt när man sitter och fryser trots att man är inomhus.. Brr!

Det här med att det inte är långt kvar till våren talar inte bara almanackan om, utan även dem underbara och trendiga vårfärgerna som kommit i vårt sortiment.
Och det härliga är att allt eftersom kommer butiken att fyllas med fräscha nyheter inom heminredning som förnyar hemmet. Rena lyckan ju att beundra alla dessa vårnyheter och få bli inspirerad av dem härliga färgerna.

Porslinsfat i en urläcker blå färg

Finns även i rosa
Duka bordet med klassikt vit porslin och satsa på färgglada detaljer

Just nu är vi förälskade i dessa sprillans nya porslinsfat! Portugisiskt porslin som utvalda i tre sköna färger från La Shelf.
Det klassiska vita fatet är något för dig som älskar vitt i hemmet eller hellre vill satsa på detaljer i färg såsom färgglada bordstabletter, bordlöpare eller ljushållare.
Porslinsfaten i rosa och blå livar upp vilket bord som helst och visst blir man glad bara av att titta på dem.
Faten har storleken 23 cm i diameter och tål maskindisk.

Helt underbart att snart få börja inreda med vårens alla snygga trender inom heminredning. Det är som en frisk fläkt i hemmet efter en period av många mörka timmar på dygnet och alla juldetaljer som sakta men säkert plockats ner efter hand.