22 mars 2012

Duka bordet med färg

När vi tittar på den vackra kollektionen "Honeysuckle" från Kardelen med härliga pastellfärger och mönster får vi en enorm lust att slå till med en trevlig vårfest.
Bjuda över familj och vänner, duka bordet med denna vackra duk i halvlinne, fint porslin och blommor.
Kanske till och med ute i trädgården, under vårens solstrålar, grilla lite gott och servera fräscha sallader och friska drinkar. Visst låter det lockande?

Bordsduken Honeysuckle
Bordsduken finns i fem olika storlekar, för att passa alla bord och behov, med vackert Honeysuckle mönster i cerise, grön, ljusblå och ljusrosa.




Mönstret Honeysuckle är inspirerat av blomman och dem glada färgerna passar snyggast med vit porslin eller färger som redan finns i tyget för att det inte ska bli för mycket.
I kollektionen ingår även matchande löpare, om man hellre vi satsa på att både duka med färger och låta bordet synas.

Bordslöparen finns i två storlekar och lyser upp rummet med dessa vackra färger

Förkläde Honeysuckle

Sedan ska man ju inte glömma bort sig själv och i äkta housewifes-anda klä sig i ett snyggt köksförkläde. Förklädet är väldigt fint att ta emot gäster i till och med. Med knytband i midjan, i one size och med en tillhörande kökshandduk som man får på köpet är man utrustad och stilsäkert uppklädd när man lagar mat eller bakar.
Visst får man lust att baka cupcakes och servera te i detta förklädet :)





15 mars 2012

Vaser och krukor till vårblommorna

Hoppsan! Denna veckan har verkligen flugit förbi snabbt!
Nya härliga vårnyheter är på väg in och vi har förberett i butiken med text och bilder. Så under nästa vecka kommer det fyllas på med läckra vår- och sommarfärger, romantiska mönster och sval textil.
Väldigt kul!

Det snygga Garden mönstret på kökshanddukarna i halvlinne ger verkligen vårkänslor!
Lite här och var växer det små vårblommor och det är ju ett säkert tecken på att grönskan snart också kommer börja växa och blomstra. Det är en vacker årstid på väg!
Runt om i stan, på torg och gator, har det även börjat säljas blommor. Tuplaner i olika härliga färger, påskliljor och även påskris.

Vit vas i keramik, 18 cm i höjden, som passar i alla interiörer.
Finns även i ljus rosa.


Vi har färska blommor i hemmet hela tiden och det verkligen lyfter atmosfären och gör rummet vackrare och fräschare.
Vita vaser och krukor passar in i olika interiörer och ger ett fräscht och rent intryck. Dessutom blir det en vacker kontrast mot växternas och blommornas härliga färger.

Set med två vita keramikkrukor, Kiaby, med blank yta.

Krukorna passar lika bra i fönsterkarmen som på en byrå, ett bord eller hylla. Dem är även en bra present att ge bort till värdinnan när man går på påskmiddagen eller en trevlig vårfest. 
Fler presentartiklar hittar ni här.

Nu ska vi fortsätta jobba med butikerna, fylla på och förhoppningsvis inspirerar er med sköna vårnyheter!

13 mars 2012

Unik design som inspirerar

Att bli inspirerad i vardagen ger energi och nya idéer. Alla behöver vi bli inspirerade, motiverade och få drömma bort ibland. Det hjälper oss att utvecklas och lyfter humöret dagar då den är är på topp.
När vi hittade en ny leverantör som just har en minst sagt inspirerande kollektion tyckte vi det passade oss utmärkt att starta ett samarbete.

Jennie Johnson är grafisk formgivare och illustratör som skapar inspirerande och vackra detaljer till hemmet. Vi har tagit in hennes porslinsserie "Figure it out Collection"Kökshem.se som består av två stycken designade muggar med svart mönster.
Muggar från serien "Figure it out Collection"


Dekoren på muggarna är bränd i något högre temperatur än vanligt vilket gör att ytan blir jämnare och riktigt fin och blank. Läs mer om muggarna "Figure it out Collection" här.

Förutom muggarna har vi även kökshandduken "En fågel kvittrar" i vårt sortiment nu. Kökshandduken är i 50 % linne och 50 % bomull, tycket är av miljövänlig vattenbaserad svart färg.

Kökshandduk "En fågel kvittar"

Ni kan läsa mer om den snygga kökshandduken här och mer om Jennie Johnson och hennes inspirerande design här.

Det kan vara en utmaning att hitta unika och annorlunda inredningsdetaljer till hemmet. Något som skiljer sig från mängden, något som känns lite personligt och speciellt.
Design förmedlar inte bara en stil utan även en känsla och alla kan uppfatta samma design på olika sätt. Den tilltalar alla på olika sätt, vilket i sig gör produkten personlig, unik och inspirerande.

Vi älskar unik design och försöker alltid att hitta spännande inredningsdetaljer till Kökshem som man inte kan hitta precis överallt. Detta försöker vi mixa med en del klassiker som sällan går ur mode och som passar in hemma hos dem flesta.


8 mars 2012

Lekfullt vs klassiskt


Idag är det 8 mars och snön har fallit under natten, lagt sig på både tak och gräsmattor.
Just idag känns det som att våren är långt bort men så är faktiskt inte fallet.
Man har redan lovat bättre väder under nästa vecka, med upp mot 15 grader och sol! Härligt!


Grytvante och grytlappar i 2 pack från Gripsholm

Porslinsfat från La Shelf, finns i tre färger
Glasunderlägg Garden från Kardelen 
Det kan nästan kännas konstigt att sitta och bläddra i vår/sommar katalogerna från våra leverantörer just nu. Dem är fyllda av vackra varor i glada färger som i olika pastelltoner, gult, rosa, ljusblått och ljusgrönt.
Lekfulla mönster är det också gott om, så som prickigt och blommigt (mycket blommigt just nu).

Men sen ska man inte försumma en annan trend som är en klassiker. Nämligen svart och vit.
Funkar alltid och ger inredningen en något tuffare och råare stil i hemmet.

Kökshandduk från Mrs Murphy med den fräcka texten:
"Oops! Did I buy Champagne insted of milk again..?"

Mönstrad kudde i polyester, 45x45 cm 
Vi letar även efter nya leverantörer just nu och tycker att det är spännande med nya designers som har unika och annorlunda produkter. I butiken Kökshem väljer vi ut alla varor noga och vill erbjuda våra kunder inspirerande och unik design. 
Vi har några på gång och förhoppningsvis dyker deras snygga varor upp i vår butik inom kort.

Trevlig torsdag till er och grattis till alla härliga kvinnor på internationella kvinnodagen!

5 mars 2012

Kockens bästa vän

Då var det måndag igen! En kylig men solig måndag.
Hoppas helgen varit trevlig?!
Vi har både passat på att njuta av solens strålar ute i friska luften och sysselsatt oss med produktfotografering denna helgen. Avkoppling och kreativitet är ingen dålig kombination :-)


Lagar ni ofta mat hemma? Visst är det härligt och för många väldigt avstressande.
Doften av hemlagad mat får lätt magen att kurra och man kan knappt vänta på att få sätta sig vid middagsbordet.
Men sedan finns det ju mat som kanske inte sprider den härligaste lukten i ditt kök och hemmet. Som när man steker bacon, kött eller något annat som gör att det ryker en del.

Candle Tin Cooks Friend

Detta doftljus är tillverkat för precis detta ändamål. Doftljuset "Cooks Friend" är framtaget för att användas i ditt kök och för att just ta bort flottig lukt av matos.
Matdofter och matlukter sprider sig gärna en hel del i hemmet sätter sig framförallt på textiler, speciellt idag när det är så populära med öppna planlösningar i lägenheter och hus.
Istället får du en riktigt fräsch, ren och välkomnande doft i köket. Doften är inte alls stark utan snarare elegant och svag, precis lagom för att ha i köket.
Det är Wax Lyrical som utvecklat en fantastisk teknologi som absorberar de oönskade molekylerna i luften.

Detta fantastiska doftljus är inte bara användbart. Det är även snyggt och passar in i de flesta interiörer. Förpackat i en stilren plåtburk med tillhörande lock kan du ställa fram den i köket och tända vid behov.

1 mars 2012

Menu Board i köket

Idag är det 1 mars och det innebär att det officiellt är vår! 
Så härligt! Nu fattas vara stålande sol, flera plusgrader och kvittrande fåglar så kommer vårkänslorna smygande också.



Kökshem lägger vi stor fokus på just köket. Det hörs på namnet och det var ett genomtänkt val när vi funderade på företagsnamnet.
Vi älskar köket och för oss (och många andra) är köket hemmets hjärta. Det är ofta en naturlig samlingsplats för familjen och här doftar det gott.

I butiken har vi kategorin "Köket" med många underkategorier där vi bland annat har ett brett utbud av snygga kökshanddukar.
Vi satsar på fint kvalitet och i sortimentet har vi både kökshanddukar av 100 % bomull och halvlinne. Man kan välja mellan flera olika tryck, mönster och stilar.

Kökshanddukarna "Menu Board" och "Mimosa" är en nyhet i butiken

Kökshandduk i halvlinne med mimosa-mönster

En snygg kökshandduk med ett sött, fräckt eller roligt tryck kan hängas väl synligt på en krok i köket eller över spishandtaget.
En nyhet i butiken är kökshandduken Menu Board från Kardelen som även passar snyggt uppe på väggen, inramad eller fäst i hörnen, som en inredningsdetalj.