30 apr. 2012

Grönt är skönt i hemmet

Tänk er vad tiden flyger förbi.. Imorgon är det 1 maj och sommaren närmar sig med stormsteg. Innan man vet ordet av är det midsommar ju! Ljuset stannar allt längre om kvällarna och tittar man ut ser man en massa härlig grönska och nytt liv. Alldeles underbart!

Man kan inte låta bli att inte inspireras av naturen och vårluften. Den påverkar även inredningen i hemmet. Precis som att vår- och sommarkläderna åker fram igen så återspeglas årstiden även i färgvalet där hemma.
Grön färg har inte bara en lugnande effekt, den bidrar även till en fräsch harmoni i hemmet. Grön färg får ofta en att tänka nyttigt, ekologiskt och på miljön.



Några få inredningsdetaljer i grönt kan vara skönt och härligt vår-inspirerande.
Grönrandiga bordstabletter i ribbad bomull på bordet fräschar upp i köket. Kökshandduken Slinga i 100% bomull matchas snyggt med bordstabletterna.
Ljushållare till värmeljus skapar en mysig stämning om kvällarna och doftljuset Delicious Green med eteriska oljor sprider en lagom diskret doft av grönt äpple.

Servera brödet med stil i denna snygga och användbara brödpåse i färgen sommargrön.
Dessa vita krukor Kiaby i keramik har en vit blank yta som är snygg att bryta med små träd eller gröna växter.
Samtliga inredningsdetaljer finns på Kökshem.se.

Önskar er en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!!

24 apr. 2012

Pricka rätt i köket

Ett förkläde i köket är inte bara till för att skydda kläderna från stänk och fläckar när man står vid spisen och lagar mat eller kastar mjöl omkring sig när man bakar.
Förklädet kan även ha uppgiften att få dig att se raffigare ut när du står i köket.

Vem har sagt att man inte kan klä upp sig när man lagar kvällens middag, bakar frukostbullar eller ännu hellre förbereder maten till gästerna man bjudit över?

Förkläde Prick Multi
Att ta emot gästerna i ett snyggt förkläde som detta prickiga multifärgade från La Shelf gör att man inte alls känner sig nerklädd eller ovårdad.
Nästan som en housewife tagen direkt ur en tv-serie från 60-talet kan man ta emot sina gäster och servera dem snittar och fördrinkar utan att behöva slänga av sig förklädet när det ringer på dörren.





Detta snygga förkläde är i 100 % bomull och knyts i midjan och i nacken på ena sidan så att rosetten hamnar där och blir synlig.
Givetvis är det så att man knappt kan motstå den matchande grillvanten med volanger runt handleden som kompletterar denna köks-outfit perfekt!

13 apr. 2012

Randigt tyg

Mixa och matcha i köket och gör det roligare att sitta vid matbordet, både för dig själv och barnen!
Ett väldigt enkelt sätt att liva upp matbordet är att byta ut bordstabletterna. Genom att byta ut bordtabletterna kan man förnya och ha omväxling i vardagen.


Bordstabletter i tyg ger en ombonad känsla i köket. Liva upp köket med färger, strukturer i tyget och duka bordet efter humör och tillfälle, så tröttnar man inte lika lätt.



Denna härligt färgsprakande bordstabletten från Gripsholm är väldigt snygg till vit porslin. Det fina ribbade tyget är i 100 % bomull och går utmärkt att tvätta. 

11 apr. 2012

Brödpåsar i tyg

Att äta gott och nybakat bröd kan ibland vara som balsam för själen, ellerhur? Oavsett om det handlar om nybakde fortfarande lite varma frallor till frukosten eller några skivor bröd till maten.
I många länder och kulturer är det nästan obligatoriskt att servera bröd till maten.
Vad man gärna vill göra då är att kanske servera brödet i en snygg korg eller brödpåse.

Brödpåsar i tyg

Vi har precis fått in snygga brödpåsar i tyg i butiken som givetvis även passar utmärkt som förvaringsplats till både frukt, grönsaker, nötter och godis också.
Brödpåsarna finns i en massa olika färger att välja mellan (besök Kökshem.se för att se alla färger) och kan smälta in i inredningen eller vara en härlig färgklick på matbordet eller på köksbänken. 




Istället för traditionella brödkorgar kan bröd, frallor, baguetter och bullar serveras i en trendig brödpåse.
Praktiska påsar i tyg kan användas till mycket och dessa finns i två olika storlekar, medium och large, för att tillgodose olika behov.
Tyget är 100% linne och är både slitstarkt och hållbart.

Ska man gå på middag eller liknande är en garanterat uppskattad present till värdinnan något nybakat och väldoftande i en fin färgglad påse i tyg. På så sätt ger man både bort något ätbart och något värdinnan kan behålla och använda.

2 apr. 2012

Restaurangkänsla hemma

Lite tyst har det varit här inne på bloggen ett tag. Det har enbart berott på en kombination av deadlines som tagit vår fokus och härliga vår-förkylningar som hälsat på hos oss.
Inget vårväder i sikte nere i Skåne.. Solen tittar fram med jämna mellanrum vilket helt klart gör det trevligare dock :)

Något vi personligen längtar efter är att få spendera mer tid utomhus på uteserveringar. Att få bli serverad, äta och dricka något gott i trevligt sällskap är rena avkopplingen. Men under tiden kan man göra sitt bästa för att uppleva den känslan hemma istället.
Just därför fastnade vi för denna läckra kökshandduken Aperitif!



Med charmig Fransk stil på trycket som föreställer en diskplockare på en restaurang. Eller är han kanske en bartender som ska fylla på dricka i baren? Ja, det är ju upp till var och en att bestämma väl :)

Kökshandduken är i fint halvlinne och det finns även en matchande disktrasa i miljövänligt material.

Kökshandduk och disktrasa Aperitif

Kökshandduken finns att köpa i vår webbshop Kökshem.se och disktrasan finns både på Kökshem.se och på Disktrasor.se. Både butikerna levererar fraktfritt inom hela Sverige.