31 maj 2012

Fjärilar i sortimentet

En fråga som många företagare inom detaljhandeln frågar sig själva är hur man ska man välja rätt sortiment till sin butik.
Det är en svår uppgift att bedöma vad som kommer att sälja och vad som kommer bli liggandes länge kvar i lagret. Speciellt svårt kan det vara när man precis ska starta upp och inte riktigt vet vilka kunder som kommer hitta till en, även om man oftast är en viss kundgrupp man riktar sig mot.
Men det underbara är ju att alla tycker om olika saker!

Inte helt ovanligt är det att man gärna tar in sådant i sortimentet som man själv tycker om och vill ha. Sen hoppas man på att fler, många fler, har samma smak och kommer att finna utbudet intressant.
Något vi fastnade för direkt när vi valde vårt sortiment till butiken Disktrasor.se var dessa underbara disktrasor med fjäril.



En stor vacker fjäril tryckt på en disktrasa som man använder dagligen i köket och hemmet var ju ett klockrent val tyckte vi.
Det visade sig vara så att våra kunder delade vår smak i denna frågan och just dessa råkar vara en av våra populäraste disktrasorDisktrasor.se. Och det kan vi verkligen förstå!
Fjärilen finns både i svart och i färg och disktrasan är av naturlig bomullsfiber och cellulosa. Det är Kattinatt som tillverkar dessa snygga disktrasor.


24 maj 2012

Mysig inredning på balkongen

Nu är det helt klart dags att börja använda balkongen där hemma känner vi!
Hos oss är det eftermiddagssol och hela lägenheten lyser upp och solen fortsätter skina in ända fram till den går ner. Verkligen mysigt!

Med väldigt enkla medel kan man liva upp och göra den mysig, trivsam och en plats man gärna kopplar av på.

Vita krukor till blommor och växter
Har man t ex inte en egen trädgård kan man återskapa trädgårdskänslan på sin balkong istället genom att ställ ut en massa gröna växter, blommor och kryddor.

Vas till balkongbordet, finns i rosa och vit
En inte allt för hög vas som står stabilt kan piffa upp balkongbordet och fyllas med enkla sommarfräscha blommor och strån.

En vacker och färgglad duk till bordet.
Denna bordsduken finns b la i precis lagom storlek till ett bord på t ex balkongen, 100 x 100 cm. Mönstret som är inspirerat från blomman Honeysuckle skapar en romantisk och vacker stämning.

Ljuslykta till värmeljus
Kvällsmys  på balkongen blir ännu  trevligare med några tända ljus på bordet. Dessa ljuslyktorna finns i tre olika färger på Kökshem.se.

Sköna plädar i flera olika färger
Det kan bli kyligt ut på balkongen om kvällarna men ändå väldigt trevlig att sitta kvar och umgås, spela spel eller dricka ett glas vin. Då passar det perfekt med en skön pläd att vira in sig i. 
Plädar i lammull, som finns i olika färger och mönster, stöter ifrån sig smuts och behöver därför inte tvättas så speciellt ofta. Dessutom kan du låta den "rena" sig själv genom att låta den hänga ute när det är lite fuktigt i luften.



22 maj 2012

Trädgård och mönster i hemmet


Äntligen har solen och värmen kommit till oss! Enligt väderprognosen ska detta underbara vädret hålla i sig ett tag framöver. Nu känns det som att sommaren äntligen är här :)

Det för ju tankarna rakt ut, ja utomhus! Man vill ju inget hellre än att vara ute i solen och njuta av grönska och natur. Många som bor i hus har en fin trädgård och spenderar gärna så mycket av sin fridtid där och solar, pysslar, leker och grillar.
Men vi andra som inte bor i hus och vill ha lite skön trädgårdskänsla omkring sig ändå? Då kan vi tipsa om några vårfräscha inredningsdetaljer som ger sommarkänsla där hemma.
Runda underlägg Garden i kork till glas och koppar. Ligger i set om 6 st.
Designad disktrasa Garden med trädgårsmönster
Visst får man lust att servera friska drinkar och rabarberpaj på denna brickan?

Välkomna sommaren in i köket och häng upp en färgglad kökshandduk!
Den vackra serien Garden från Kardelen livar upp hemmet med mindre enkla detaljer som för tankarna mot grönska, färgstarka blommor och den varma sommarsolen.

Ha en skön tisdag!


15 maj 2012

Ha kul i köket!

Hej på er!
Vilket lurigt väder det har varit dem senaste dagarna.. Solen skiner vackert men det är ändå ganska kyligt i luften fortfarande, speciellt här nere i Malmö där det ofta blåser.
Men det är ju inte långt kvar till juni månad och då hoppas vi på några fler plusgrader på termometern :)

För att fira att det snart är sommar och även snart mors dag (söndag den 27 maj) har vi satt ihop 3 olika paket i vår webbshop Disktrasor.se.
Paketen innehåller 3, 4 eller 5 st olika designade disktrasor och har bra paketpriser.

Disktrasor paket "Djur & Natur"

Tanken med dessa paketerbjudanden är att dem ska passa att ge bort i present till någon man tycker om eller vill överraska. Men paketen är även kul att ge till sig själv!

Disktrasor paket "Let´s have fun"

Att städa, torka och hålla rent i köket ligger kanske på ens topp 3 lista på favoritsysslor och det är just där vår idé med designade disktrasor kommer in.
Det är så mycket roligare att torka rent med en personlig disktrasa med tryck. Disktrasorna är dessutom av högsta kvalitet, miljövänliga och har en otrolig absorberingsförmåga vilket gör jobbet mycket enklare.
Ibland är det just sådana här småsaker som gör vardagen lättare och roligare!

10 maj 2012

Mors dag present

Ni har väl inte missat att det är mors dag den söndag den 27 maj?
Vi har fyllt butiken Kökshem.se med en massa härliga mors dag presenter som passar utmärkt att ge bort till sin kära mor, svärmor eller varför inte till sig själv!


Massor av produkter är har specialerbjudande just nu, så passa på att handla till mor redan nu så hinner ni få paketet i tid.
Här nedan kan ni se några av dem utvalda produkterna i vårt sortiment som är på erbjudande nu!
Porslinfat i vacker blå färg fr La Shelf, ord pris145 kr - nu 135 kr!

Förkläde Prick Multi, ord pris 185 kr - nu 165 kr!

Halsband Dream fr Haze Design, ord pris 199 kr - nu 179 kr!

Doftljus Strawberry Daiqiri, ord pris 75 kr - nu 65 kr

Gör mamma glad och överraska henne med något fint.
Besök butiken för att se alla present tips och erbjudanden. Vi bjuder dessutom på frakten och har snabb leverans.


7 maj 2012

Disktrasan Ängel & Kalasgott

Förra veckan var en fullspäckad vecka! Högt tempo och mycket att göra. Men det är precis så det ska vara ju. Har inte blivit mycket tid över till bloggen, men denna veckan kommer det fler inlägg. Håll utkik! ;-)

I torsdags var vi uppe i Göteborg på Jennie Benjaminssons bok-release. Jennie kom tvåa i Sveriges Mästerkock 2011 och har nu släppt sin första kokbok Kalasgott.
Kökshem.se var sponsorer till en av produkterna i goodiebagsen hon delade ut till alla bjudna gäster.
Den designade disktrasan Ängel fick följa med alla gästerna hem.
Just nu har vi dessutom erbjudande på denna disktrasan (och på många andra fina produkter!), så kika gärna in i butiken och passa på att fynda!

På bilden: Igor Dzepovski, Jennie Benjaminsson och Katja Dzepovska


En väldigt trevlig kväll med bland annat smakprover från kokboken Kalasgott och friska drinkar!
Disktrasan Ängel fanns i allas goodiebags
Snygga goodiebags
Jennies kokbok Kalasgott. Jennie bloggar på kalasgott.com
En kvalitets disktrasa är ju väldigt användbar i köket för alla som lagar mat och inte minst den som gör det som yrke. 
Våra miljövänliga disktrasor är praktiska och har lång hållbarhet. Förutom på Kökshem.se kan man även köpa dem i vår webbutik Disktrasor.se, där hittar man enbart designade disktrasor med olika motiv i sortimentet.

Det är alltid kul att träffa andra unga entreprenörer som man vill samarbeta med! Man delar både passionen och entusiasmen för företagande, kreativitet och nyfikenhet med dem.

Ha en skön måndag så hörs vi snart igen!





2 maj 2012

Cupcakes i köket

Cupcakes kan vara små fantastiska konstverk förutom en delikat bakelse som försvinner snabbt in i munnen.
Det har blivit väldigt populärt på senare år att baka vackra, färgglada och detaljerade cupcakes med olika smaker och fyllningar som ser ut som små mästerverk.
Och denna trend har givetvis även återspeglat sig i heminredning.


Kökshanddukar och disktrasor "Bakery" med cupcakesmotiv
Vi kunde absolut inte motstå att ta in dessa underbart söta kökshanddukar och matchande disktrasor med fina cupcakesmotiv i butiken, Kökshem.se.
Kökshanddukarna finns med rött eller blått tryck, precis som dem miljövänliga disktrasorna, och materialet är halvlinne.



Kökshandduken har storleken 50x70 cm och kan både användas för att torka händerna med och som bakduk. 
Disktrasorna är miljövänliga och tillverkade i naturlig cellulosa och bomullsfiber. Dem absorberar upp till 15 ggr sin egen vikt och har lång hållbarhet.
En riktigt söt present till någon som gillar att baka eller har en sweet tooth!