24 jan. 2012

Varma ullplädar i soffan

Nu börjar det kännas som vinter på riktigt. Det är kallt och friskt ute och termometern visade -3°C imorse.
Men solen skiner i himmelen och gör det väldigt vackert och skönt att vara ute eller titta ut genom fönstret.
Det är en mysig tid på året nu när man gärna kryper ihop i soffan, sveper in sig i en skön pläd och tar en kopp varm te.

Ullplädar värmer riktigt bra, är mjuka och sköna. Dessutom pryder de soffan eller fåtöljen snyggt och skapar en varm och hemtrevlig känsla i rummet.
Man kan vika pläden på en fotpall, hänga den över soffryggen eller slänga den lite slarvigt över soffkanten. Det är även väldigt vackert att lägga en pläd över ena änden av sängen.

Mysiga ullplädar


I butiken har vi flera olika plädar att välja mellan, med olika mönster och i flera färger. Våra plädar har storleken 130 x 190 cm, är av väldigt fint kvalitet och finns i lammull, merinoull och alpackaull.
Ullplädar värmer väldigt bra och är mjuka och sköna mot huden.
En pläd behöver inte matcha den övriga inredningen i hemmet. Det är snyggt att bryta med en färgstark pläd mot en vit soffa. Vill man gärna att pläden ska smälta in med färgerna i hemmet kan man satsa på en pläd med ett lagom diskret mönster i två färger.
Pläd i mjuk alpackaull

Stenfärgad pläd i lammull

Skön pläd i merinoull

Lammullspläd i vacker blå färg

Ullplädar behöver inte tvättas lika ofta eftersom ull är smutsavstötande tack vare sina naturliga fetter. Det räcker gott och väl att skaka av pläden och vädra den emellanåt på balkongen eller i trädgården, gärna när det är fuktigt ute.
Behöver man tvätta ullpläden gör man det separat i ullprogrammet. Tänk på att aldrig torktumla ull.

1 kommentar:

  1. Ja filtar är det härligaste när det är kallt ute. Är helt beroende av mina :)

    SvaraRadera