13 feb. 2012

Marin inredning...blått är flott

Marin inspiration till din heminredning och inredning med en New England stil

Marin inredning har blivit väldigt populärt och trendigt att inreda hemmet i eller stugan vid havet eller nära vattnet. Men även om man inte bor vid havet så kan man ändå inreda sitt hem med något i marin eller New England stil med klassiska detaljer tagna från båtarna. Marin stil och inredning är väldigt attraktivt just nu och sortimentet i handeln växer fort men mest är det genom marin inredning online som man kan få tag på de finaste inredningsdetaljerna för hemmet.
Vid en första anblick så får den vackra blåa färgen en att tänka på sjön eller havets vågor. Tankarna snurrar omkring och man ser segelbåtar vid småbåtshamnen. En härlig picknick nära havet lockar på de varma sommardagarna.

Ljuslyktor Glimma i marinblå färg
Några kännetecken när det gäller färger som är typiska för marin inredning är bland annat rena vita färger i kontrast med framför allt marinblå färg, men bra exempel är även mörk trä och inslag från naturens färger och nyanser.
Den där sköna marin båtkänslan, som påminner om att vara ute till sjöss, kan man få till om man väljer att satsa på vitmålade väggar, mörkare trägolv och blanda vita möbler med brunt trä. Då har man en typisk stil på en inredning som är i marin och New England.
Som exempel så kan det vara vita tygsoffor med ett soffbord i mörkbrunt trä.
Man kan hänga upp en livboj på väggen och ställa en mindre segelbåt som en prydnad i fönsterkarmen. Allt för att göra det lite mer som en marin och New England inredning på din heminredning.


Bordslöpare Fredrikshamn33 x 120 cm

Kökshandduk Fredrikshamn i 100 % bomull


Bordstablett Gripsholm med stjärnor
Man ska inte blanda till det för mycket med för många färger och olika mönster. Det bästa är att hålla sig till ett fåtal färger för att hålla stilen ren och snygg.
Det som är klassiskt för en marin stil till en marin inredning är textiler i blått, vitt och rött i randigt eller med stjärnor.

Panelgarin marin i bomull. Just nu på erbjudande på Kökshem.se!
Hoppas det blev lite nyttig inspiration med lite tips på inredningsdetaljer för en marin inredning.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar