5 juni 2012

Duka till sommarfest

Att ställa till med fest eller finmiddag är bland det roligaste vi vet! Kan ju ha att göra med kärleken för vackra saker och att få vara kreativ.
Ett fint dukar bord med en massa god mat på och trevligt sällskap omkring en ger ju så mycket energi, glädje och avkopplning.

Just sommarfester är något som känns extra kul att duka upp till. Ljusa toner, färgstarka mönster och textiler i fint halvlinne känns ju minst sagt somrigt.


Att köra på ett specifikt inredningstema på festen är en kul idé och temat kan återspegla sig i maten och vise versa. 
I heminredningsbutiken Kökshem.se har vi just nu ett tillfälligt sortiment som passar utmärkt till en temafest. Kollektionen Fish och Skål designad av Veronica Seipel för Kardelen består av färgglad kreamik. Skålarna Fish finns i två storlekar och är formade som en fisk. Den stora skålen passar bara att servera fisk och skaldjur i t ex och den mindre till tappas, tillbehör, såser osv.

Burk med trälock
Denna snygga burk i keramik med fiskmönster passar väldigt bra till sommarens fester och middagar. Man kan ställa den bordet och servera allt från sill och inlagda grönsaker till en god räkröra i burken. 

Till en trevlig fest vid kusten, i sommarhuset eller på båten kan det vara snyggt att duka bordet med en härlig marinblå färg. 
Bli inspirerad av den klassiska marin- eller New England-inredningen och duka upp med marinblå bordslöpare eller bordstabletter.

Bordslöpare och bordstabletter från Grispholm

Bordstablett i 100 % bomull 
Tips för en trevlig sommarfest:
  • Duka bordet på morgonen så du har det klart. Checka glas, porslin och bestick.
  • Börja med den maten som tar längst tid att laga eller sådant som kan göras några timmar innan för att sedan plastas in och stå i kylen.
  • Glöm inte bort dig själv! Avsätt minst en halvtimme för att fräscha upp dig själv innan gästerna kommer. Och var inte vrålhungrig när gästerna kommer, ät något litet innan för det kan dröja innan du själv får mat.
  • Bjud gästerna på en välkomstdrink. Det underhåller dem och får dem att slappna av lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar